LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 9 november 2011

Dubbelt så kul

Av Mynta - 9 november 2011 11:10


Varför nöja sig med bara EN färg, när man kan få fler???

Verkar ju dumt, ju.


 


Så min tubhalsduk fick ju en orange udd och en blå!

Tack för era förslag - nu lyssnade jag ju till dem alla, eller hur?


Lovade ju att visa min Zpagetti-väska när den blivit färdig.


Tadaaa:


 


Jag är jättenöjd!

Väskan ska invigas idag, när jag ska på dotterns utvecklingssamtal i stora staden...


Tillägg: När jag i efterhand tittade på bilden ovan av väskan, såg jag ju att något liksom fattades.

Det skavde lite i mitt sinne.

Kom på vad det var - en mittknapp!!

I en helt annan färg än resten.

 Pricken över i, liksom:


 

 

(Pust.)


De senaste dagarna har varit rätt hektiska med jobb, bilreparationer, vardagslogistik, möten mm.

Då är det skönt med en ledig dag, som idag, då jag liksom får tid att hinna ifatt (någotsånär).


Hinna ifatt med både det rent vardagspraktiska här hemma, samt alla mina påbörjade projekt som har en tendens att sprida sig över hela huset.

Idag blev jag alltså klar med två av dem; det känns tillfredsställande!


Ett av mötena hölls hemma hos mig i måndagskväll.

Jag bakade en skitgod morotskaka till fikat!


 


Precis lika god som den ser ut...


Vi fick tilldelat oss varsin bok under mötet. En nyttig sådan. Fin också.


 


Just nu är det grönt som gäller på matbordet.

Har dock ingen aning om vad det är för grönt som jag har i vasen - plockade det från dikesrenen

 senast jag var ute med gräddbullen...men vackert är det!


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Petra

9 november 2011 18:21

Det blev toppenfint med både orange och blå udd :D jag älskar din kreativitet :D

 
Jenny

Jenny

9 november 2011 20:29

Väskan är SÅ snygg! Jag gillar verkligen kombinationen med det röda och svart/vita. Och naturligtvis - mittknappen - perfekt! Bra jobbat! :)
Jag blir nyfiken på vad boken handlar om. Berätta!

http://hallongumman.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

9 november 2011 22:45

Petra:
Tack! Nu får ju t o m jag en liten udd! En positiv & vacker sådan!

Jenny:
Tack! Känner mig nöjd själv. Livet kan gå vidare, liksom.
:)

Boken är utgiven av Majblommans Riksförbund (jag sitter med i en av de lokala styrelserna).
Nu citerar jag från bokens baksida:

"Varsågod!
En riktigt deprimerande pocket.

Förra året tog Majblomman emot 56 200 ansökningar om bidrag till fattiga familjer. Det är tillräckligt många för att fylla en ny deprimerande pocket varje dag, året runt.
Våra lokalföreningar får in 154 ansökningar under en genomsnittlig dag. I den här boken får du några av berättelserna bakom siffrorna. En vanlig dag."

Boken är alltså fylld av kopierade bidragsansökningsformulär (med namn- och adressuppgifter suddade!). Den ena ansökan mer deprimerande än den andra. Vi lever i ett nyttt fattigsverige. Din granne kan vara en av dom. Vi måste se efter varandra lite bättre.
Och bli lite ödmjukare. Till barnen specifikt, och livet i allmänhet.

Amen?

 
Ingen bild

Linda Jönsson

10 november 2011 17:33

Snygg zpaggetiväska, jag måste nog be min mamma om hjälp för att komma igång med min eftersom jag är dålig på mönsterläsning!
Har fått mönster på en snygg halsduk/sjal som många i stickkursen har gjort, jag kan ta med på söndag om du vill se/är intresserad.

Just nu har jag två projekt på gång. Kofta/tröja (har inte bestämt vilket) till Lovisa och en mössa till Lukas. Han vill ha en grön mössa så jag köpte grönt Mollygarn, det neon/limegröna, så han kommer nog synas. Sen vill han ha orange strumpor så det har jag köpt garn till, skarp orange ifrån raggi. Så nu ska jag bara ha tid till allt!

Och jag var en sväng till himmelriket i tisdagskväll när vi provade åres lakritkschoklad! Oooooooooh my goooooooooood så god!

 
Jenny

Jenny

11 november 2011 15:10

Oj, Mynta! Jag hade ingen aning om att Majblomman gjorde så mycket nytta. Och man hör ju så mycket om katastrofer utomlands att man glömmer bort att det finns fattigdom här hemma. Nu har Majblomman verkligen fått en annan innebörd för mig i alla fall - tack för att du berättade!

http://hallongumman.blogspot.com

 
Ingen bild

Kajsa

12 november 2011 13:32

Hej!

Jag är en tjej som för några år sedan av en händelse kom över din blogg och har varit fast sen dess. Vill bara säga att jag tycker du är så begåvad och har en sån fantastisk känsla för färg och form. Du inspirerar!

/Kajsa

 
Ingen bild

Mynta

12 november 2011 19:58

Linda:
JAAA - ta med mönstret på körövningen!
Hur stickar du Lukas mössa? Som Åremässan, ungefär?
Det verkar vara en färgglad påg du närt vid din barm!!! :)
Jag har FORTFARANDE inte smakat lakritschokladen - och snart har vi sålt slut!!! Snyft.

Jenny:
Vad glad jag blir när jag lyckas förmedla Majblommans (ofta bortglömda) verkliga syfte & nytta. Pengarna som samlas in via säljande barn, går direkt tillbaka till de behövande barnen på egna orten. Majblommans samarbete med skolkuratorer och skolsköterskor är ofta väl etablerat. Majblomman GÖR skillnad! :)

Kajsa:
Ooo TACK, vad glad jag blir för dina snälla ord! Blir på så gott humör när jag lyckas inspirera! Tack!
Och tack för att du tog dig tid till att skriva en kommentar om det - annars hade jag ju aldrig fått veta, och inte blivit så glad... :)

 
charlotte

charlotte

16 november 2011 09:12

Så det blev båda färgerna! Kul och snyggt. Jag började virka en halskrage igår tills... hm man bör nog räkna maskorna... det bör man annars får man en strut! Lika bra var väl det att det blev tokigt för garnet hade inte räckt i alla fall. Så kan det gå en helt vanlig tisdag i mitt hem. Nu funderar jag på att traska EN mil enkelväg för att köpa garn..
Väskan blev ju toksnygg! Fasiken vad du är bra på design!:)
Kram!!!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se