LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Mörkt

Av Mynta - 13 januari 2012 11:25


 


Mörkret tär på mig. Alla dessa grå dagar med sitt regnande och blåsande. Bilden ovan är tagen ca kl 12 mitt på dagen. Mörkt och föga inspirerande - varken inomhus eller utomhus. Igår stormade det återigen. Regnade samtidigt - syns på fönsterrutorna på bilden...


Hönsen har inte så roligt, de heller:


 


Dagar som dessa väljer de att stanna inne i hönshuset. Hade jag också gjort om jag vore höna.

Fast det värps faktiskt rätt så bra därute, ändå:


 


Dagsransonen ser ut så här! NÄSTAN varje dag.


Men man ska inte förbanna mörkret, sägs det ju. Tänd ett ljus istället.


 


Så det gör jag. Försöker roa mig bäst jag kan.

Tar fram en massa UFO:n, och väljer det som jag är mest sugen på:


 


Igår valde jag att fortsätta på min sjal.


Fick besök:


 


Men han fick inget Gevalia...


Tog en sväng till bibblan för att lämna böcker. Lånade nya:


 


Blev lite blandat bandat.


På kvällen lagades det en Billiga Veckan-middag:


 


Fransk köttgryta (fläskköttsbaserad) med kokt potatis. Inte alls dum! Prova, vetja! Recept hittar du här.


Tro det eller ej - men just NU skiner solen!!!

Tänker omedelbart kasta mig ut med gräddbullen.

Goodbaj.

 
ANNONS
 
charlotte

charlotte

13 januari 2012 12:48

Hej i mörkret!
Fina bilder trots hotande mörker och regn. Här uppe snöar det, kanske inte lika mycket som längre upp i landet men det snöar. Man får väl vara glad så länge man lever att man åtminstone slipper leva i totalt mörker hela tiden. Men i varje fall, mysiga virkprojekt, mysiga böcker en av dem lånade jag häromsisten... galen i garn. Det resulterade i att jag just nu virkar en jättestor mormorsruta till kuddfodral.
Nu när du är inne på detta med matt så kommer här i all hast ett recept som kanske låter mysko men det är jättegott! (sorry kan inte utala det som Tina)

Fläskkött i ugn.

Man tager: fläskytterfilé, fläskkottlett (benfri), fläskfilé och jag har hört att det går bra med kycklingfilé men har inte provat själv) mängd efter åtgång.

Det man valt skär man i centimeter tjocka skiver. Hiva ner dem snyggt i en ugnsfast form, ett lager bara.

Så blandar man ihop:

5 dl creme fraiche (inte lätt)
3 dl vispgrädde (väljer nog inte lätt här heller)
1 dl soya (kinesisk blir bäst tycker jag)
2 tsk absolut inte mer av sambal olek.

Så nu häver du såsen över köttet. Oj ugnen skulle du satt på 175 grader innan. In med köttet när ugnen är varm i ca 1½ timme. Jo det ska stå så länge. Till detta serverar jag ris och grönsaker.

En favorit rätt i vår familj just nu. Och inte blir det dyrt heller.

Kan pigga upp med nytt i det dystra mörkret! Nu far jag ut i köket igen och förbereder fest för sonen som ska ha middag för kompisar. Ja du den yngsta är plötsligt 20 år! Hur gick det till??

Ha en fin helg och hoppas både du och Gräddbullen fick lite sol på er. Och jag har bestämt mig för att börja om på nytt med ny blogg, jo hoppgärka är vad jag är. Bort med det gamla och in med det nya. Här ska det bli nya tag. Ha det!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Linda Jönsson

13 januari 2012 17:36

Den köttgrytan sak jag tillaga nästa vecka!
Det har varit såååååååå skönt med matsedel för dessa fem dagarna och det har dessutom varit roligt att laga mat.

Vad är det för bok av Knight? Ser inte vad den heter riktigt!

Lånat dem på din lokala bibbla eller har du kört till bibblan i den ort där du jobbar? Min bibbla har en del stick/virkböcker men inte så jättemånga.

 
Ingen bild

Linda Jönsson

13 januari 2012 20:04

Just det!

Vet du om man ska ha i tvättmedel när man tovar mössan?

Idag fick jag mönster till en fin blomsjal, mönster från marks & kattens!

 
Ingen bild

Mynta

16 januari 2012 10:32

Charlotte:
Det har faktiskt gått så långt att jag t o m LÄNGTAR efter snö. Har aldrig hänt förut. Men jag är så infernaliskt less på det här förbannade mörkret - det tar kål på mig!!!
Nu virkar jag också en jättemormorsruta - kul virkning! Men istället för kudde, blir min till en tänkt väska...
TACK för smarrigt recept - det ska provas!
Låter spännande med ny blogg - hoppjerka får man väl vara precis hur mycket man vill, eller...?? :)

Linda:
Visst är det skönt med färdiga veckomatsedlar??? Underlättar enormt!!!
Boken av Erika Knight heter "Enkel virkning", och är en bok som jag lånat innan, men jag "läser" den på ett nytt sätt nu - boken är full av vackra & inspirerande bilder, om inte annat...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se