LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 20 januari 2012

Vad hände?

Av Mynta - 20 januari 2012 10:27


Jag tog ju tag i mina UFO:n häromdagen, men nu plötsligt har jag skaffat mig 5 nya:


 


Ett par rätstickade pulsvärmare som väntar på att bli hopsydda och uddkantade med krapprött garn...


 


...påbörjade virkade vantar, vars mönster finns i en av böckerna från bibblan...


 


...ur samma bibblabok inspirerades jag ju till att göra denna jättemormorsruta, som nu är klar och ska få bli framsida till en väska...nån gång...


 


...virkade grytlappar till köket - tycker att de virkade varianterna faktiskt är de bästa - man får bra grepp om de varma kärlen, samt att bomullsgarnet isolerar bra! Här hann jag dock bara precis börja virka innan jag fastnade; fattar inte riktigt beskrivningen - hur ska jag nu fortsätta, liksom...?


 


Denna stickningen är nog den roligaste, för tillfället! Det ska bli en smalrandig sjal i två färger. Ja - två och två; det kanske man inte kan säga, när de två nystanen är två flerfärgade nystan...men coolt blir det! Tar lååång tid, bara - är ju ingen direkt hejare på att sticka, och här ska man öka maskor på vart fjärde AVIGA varv - m a o; det gäller för mig att ha tungan rätt i mun. Men jag fixade faktiskt att sticka denna SAMTIDIGT som jag tittade på Antikrundan på TV igår! Tror jag fortsätter med den ikväll, medan jag tittar på På spåret!

 

Det har hänt ännu mer här hemma; imorse vaknade vi till detta:


 


Och jag var inte ensam om att vara förundrad:


 


- Vad är nu detta för konstigt? Går det att äta, tro???
 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda Jönsson

20 januari 2012 13:35

haha, jag tror aldrig man får slut på ufo:n!

Jag dreglar nu över en väska av afrikanska blommor! Jag måste verkligen köpa garn och börja lära mej virka mer saker än en tomte och en väska!

 
Jenny

Jenny

20 januari 2012 18:42

Vilka fina UFO! Sjalen kommer bli underbar med de vackra färgerna :)
Jag blev så sugen på att virka samma grytlappar som dig. Undrar om jag vågar ge mig på dem, om beskrivningen är så knepig?

http://hallongumman.blogspot.com

 
charlotte

charlotte

22 januari 2012 10:10

Har hört att Drops beskrivningar är bättre på norska, så testa den. Det var någon på FB som sa att beskrivningarna är översatta från norska till svenska och att det då kan bli lite konstigt. Jag som trodde att Drops var danskt! Är jag helt ute och cyklar?
Fina ufon! Sjalen är underbar.. kanske skulle sticka en så känner du igen mig!

kram Charlotte

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

23 januari 2012 10:26

Charlotte:
Tack för tipset - det ska jag ju genast kolla!
Jo - Drops är norskt!
Tycker du ska sticka sjalen - den är JÄTTEFIN!!! Jag har kommit en liiiten bit på väg - får koncentrera mig så, för att inte tappa maskor,glömma ökningen på vart fjärde varv, samt sticka räta och aviga "i rätt ordning"... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se