LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 24 april 2012

Perspektiv

Av Mynta - 24 april 2012 23:15


Jag har fått helt nya perspektiv - nu när jag ser alla maskrosor som poppar upp i trädgården, tänker jag:

- YES!!! Hönsgodis!!!



Detta är också hönsgodis.

För människor, då.

Tuppen och hönan i plåt bakom äggen fick jag av mamma i helgen...


   


...jag placerade dem utanför hönsgården - som hönsväktare, eller nåt.


 


Flocken har blivit rätt så decimerad, om man säger så.

Från 11 till 5.

De 7 tupparna blev plötsligt varandras fiender.

Blodiga slagsmål på liv och död, fick oss att ta decimeringsbeslutet...


Just nu har vi alltså två tuppar och tre hönor.

Harmoni råder.

Skönt.

Tycker nog hönsen också.


Solen visade sig idag.

Men en ihärdig vind envisades med att blåsa bort några plusgrader...


...och samt även fukten från nytvättade badlakan!

- Jag fick torkat tre tvättar på nolltid idag!!! 


 


Blomsterlådan utanför köksfönstret skrek på hjälp.

Och jag kom till undsättning:


 


Så fort temperaturen tillåter, ska här bl a även planteras basilika...persilja är på ingång.

Penséerna får stå för utfyllnaden, sålänge.

Kungsängsliljorna fortsätter att sprida sig:


 


- Till min stora glädje!


Riddarsporren är på gång:


 


Det var Jocke också:



Han flög rundor i hela huset idag.

Som en riktig upptäcksresande.


 


Inomhus växer det också.

Saintpaulia nummer två börjar veckla ut nån sorts underskön blomvariant...


   


....och ute i verkstaden står två fikon och längtar ut.

Snart, mina vänner...snart!!!

Lovar.


  


I övrigt råder det vanliga kaoset.

Allt på en gång, liksom.


Vill ju så mycket.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se