LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 19 juni 2012

Flower Power

Av Mynta - 19 juni 2012 00:01

Jag kan nog faktiskt aldrig få nog.

Blommor, blommor, blommor.

Överallt.

Omkring.


 


Och just nu finns de överallt.

Inomhus & utomhus.

Jag plockar, pyntar & pysslar.


 


Rödklöver doftar gott!

Och kirskålsblommor är SÅ vackra!


 


Inte bara världens GODASTE saft,

utan även världens VACKRASTE!

Eller hur?

Nu är det fläderblomstider.


 


Något nytt gror i fönsterkarmen.

Något jag fick av mamma vid senaste besöket.


Som ska bli sådana här:

(om jag har tur)


 

(Bild lånad från impecta.se)


???


- Djungelgurka!!!

Info från Impectas sida:


Djungelgurka

 
        (Mexikansk Vattenmelon) Klängande växt från Sydamerika. Lättodlad, med intensiv växtkraft. Mängder av små, 3-5 cm långa, ovala gröna frukter med mild sötsur smak. Används färsk i sallad eller inlagd som syltlök eller i sockerlag som dessertfrukt.

Odling:
Blötlägg fröerna ett dygn före sådd. Förkultiveras inomhus i planteringsjord.  Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Toppas vid ca 1,5 m. Nyp av sidoskott efter 2 blad. Bäst för växthus eller varmt utomhusläge. Uppbindes.

 
Ska bli så kul att se denna växt utvecklas.
Kan riktigt se framför mig, hur SNYGG en inläggning av dessa fantastiska gurkor i glasburk, skulle kunna bli!!!
Är de sedan GODA också, så vore ju även det ett plus!
 
Esteten har talat.
 
 
 
Och PRECIS nu, denna måndagskväll (natt), när alla ANDRA normala människor gått till sängs,
DRABBAS jag av en svårsläckt idé.
 
Tyg rafsas fram, klippes & rives...
 
Samtidigt fyndar jag i mitt överfulla textilskåp:
 
 
 
Ett övegivet UFO, bestående av ett slaktat korsstygnsbroderi, klippt och fodrat med en IKEA-stuv:
 
 

Tänkt som ett armband en gång.
Men som stoppats in i skåpet igen, av en manokreativ typ.
Lusten och passionen tog väl slut då, en gång för nåt år sedan (as usual).
 
Men NU tog den faktiskt vid igen!!!
Tänker förbarma mig över detta stackars tygstycke och göra färdigt.
Lovar.
 
Fast det får bli imorgon.
Nu vill inte mina ögon längre.
 
TVÅ nya projekt inför morgondagen!!!
Att lägga till de andra.
 
Jag hade ju även tänkt mig att klippa häcken, klippa gräsmattan, skura ur soptunnan, tvätta, tvätta, tvätta...
 
See you on the other side.
 
 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se