LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2012

Höstigt

Av Mynta - 14 augusti 2012 09:15

 

Krondill i fönstret - augustifönster.

 

Virkprojekt i höstfärger...ska bli till armband...

 

Ett av mina 5-minutersprojekt blir allt brunare och rostigare...(men är fint ändå!)...

 

Plommonträdet visar sin generösa sida...och jag är SÅ tacksam!

 

Sensommarvindarna kan kallas för ALLT annat än brisiga. Solseglet kapsejsade. Återigen.

 

Björkfrön. ÖVERALLT. I alla hörn - inomhus som utomhus. I BH:ar, hårbottnar och skor. De SKAVER!!!

Under de allra regnigaste dagarna får man sysselsätta sig inomhus.

T ex med att baka:

 

Gifflar med mörk chokladfyllning...  

Inte SÅ äckliga. Liksom.

 

Ljus börjar tändas inomhus. Mycket mer frekvent.

 

Köldkänslig basilika får flytta inomhus...

 

Höstbuketter plockas under hundpromenader.

Tras-oron studeras inifrån. Mitti, liksom. Get a life.

Men bilden blev rätt så cool. Så OKEJ, då.

   

Meditationsblickfång vid nattlig diskning. Pelargon i fönster 30 cm från näsroten.

Oskriven regel i mitt dumma huvud; diska först - sova sen.

Mitt i ett sovande hus. Snarkningar på avstånd.

Njuter i mjugg över att jag kan få nåt så förbenat tråkigt att bli till en stund av förundran.

Och tacksamhet.


Avslutar med skön melankolisk höstmusik från 1975:
 
ANNONS
 
Charlotte

Charlotte

14 augusti 2012 09:50

Hej i den begynnande hösten! Men vad kul, att du också virkar armband av mormorsrutor! Jag ser med spänning fram mot resultatet!!! Hurra för dig :)
Lite trist att det går mot höst men när jag ser din fina bukett, krondill och annat känns det redan lättare. Får erkänna hösten är en favorit i alla fall för mig. Kanske jag borde plocka en bukett, testa om det går, att jag tål höstblommorna. Det får bli imorgon.
Hoppas du haft en fin sommar, jag ska iväg om en stund följa moder till doktor och sedan sånglektion. Nej, det blev ingen paus över sommaren jag fortsatte och har roligt.
Kramar!!!

http://flygaovergronmossa.blogspot.se

Mynta

14 augusti 2012 10:35

Haha - armbandet är ännusålänge endast begåvat med en och samma ruta...jag inväntar fortsatt insiration... :)
Klart du ska prova att ta in höstblommor - om inte annars, kan du ju plocka vackra, torkade fröställningar...? Också urvackert att samla i vas, tycker jag! Kram!

 
Jenny

Jenny

14 augusti 2012 13:04

Vilka fina foton du har tagit, särskilt det första :) Det ser så trolskt ut och verkligen fint höstigt. Vilken tur du har som har massor av plommon. Hos oss har det blivit något fel och alla plommon ruttnar och trillar ner. Beror nog på allt regnande :(

http://hallongumman.blogspot.com

Mynta

14 augusti 2012 21:18

Tack! Hihi - jag har försett min nya telefon med Instagram! Storasysters fel - hon lurade in mig i det! Men faktiskt är kameran i min mobil vassare än min vanliga kamera, så det kan nog bli rätt mycket fotande med mobilen istället, nu! Sjuttonåriga dottern himlar med ögonen och tycker att jag sönderredigerar mina bilder... :D Och jag har bara kul. Älskar ju bilder!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se