LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2012

Kumihimo och annat tjafs

Av Mynta - 24 augusti 2012 11:49

 

Armband är kul.

Ännu kuligare är armband som man gjort själv!

Jag har hittat ett enkelt, snabbt och beroendeframkallande sätt att göra mina egna armband på:

 

- Med hjälp av en s k Kumihimo. En Kumihimo är en uråldrig japansk vävplatta, med vars hjälp man kan väva (eller liksom fläta?) otaliga varianter av band. Just nu kan jag bara en variant, men den inrymmer ändå oändliga möjligheter, eftersom jag kan variera tjocklek och färger på mitt garn hur jag vill och känner för!

Just min variant av Kumihimoplatta säljs av en garntillverkare som heter Järbo Garn. Det finns säkert en massa andra tillverkare av just densamma. Järbo Garn har en gratis nedladdning på sin hemsida av en Kumihimoplatta, som man kan printa ut hemma i sin egen skrivare, och sedan klippa ut och limma fast på kartong - värt att kanske prova?

Efter ett enkelt "vävschema", formas efterhand ett band genom hålet i mitten:

 


Såhär kan det t ex se ut. Till detta band använde jag mig av 8 olika färger.

Påminner rätt mycket om "påtning", eller hur?

Men jag tycker att det här sättet är mycket enklare (och roligare!)


Det finns instruktionsvideor på bl a YouTube; sök på "Kumihimo" där, vetja!


Annat projekt för dagen:


 


Jag ska försöka mig på att förlänga konstruktionen på mitt senaste mobilfodral, eftersom min mobil var lite för stor för att passa. Jo - jag har faktiskt KÖPT ett nytt fodral (rea). Mitt senaste virkade fodral var nämligen lite halt, och jag har redan lyckats tappa min mobil i asfalten p g a det. Vill jag ju inte riskera igen, så denna gång får det bli ett köpefodral med låsmekanism...

 


Apropå nåt HELT annat; titta vad jag hittade INNE i hönsgården häromdagen! En ROVFÅGELSFJÄDER!!!!

Huvva! Jag är SÅ tacksam att vi byggde nättak på vår hönsgård - annars hade vi nog inte haft så många höns kvar!

Jag tror att en rovfågel måsta ha försökt att slå genom taket, men misslyckats, och därefter tappat en fjäder.

Likagott, tycker jag. Försök inte komma och ta mina höns, det säger jag bara!!!


Nej, hörni, jag är ledig idag, och måste se till att ta tillvara dagen så gott jag kan!

Idag vill jag bara göra roliga saker, samt äta och dricka gott.


Hmmm...tror jag ska välja en ny färgvariant på ett nytt Kumihimoarmband... 


Urvalet är ju inte precis så litet, om man säger så...hihi!

 
ANNONS
 
Charlotte

Charlotte

27 augusti 2012 13:35

När jag ser något roligt så är det så typiskt att jag gav bort ALLA mina garnrester till en loppis! Så kan det gå.
Rovfåglar??? Hua... det har vi en hel del av här hos oss. Än så länge har de lämnat våra sköldpaddor i fred.

http://www.flygovergronmossa.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

28 augusti 2012 09:47

Charlotte: Man ska ALDRIG ge bort sina garnrester! Det finns ALLTID något kul att göra med dem!!! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se