LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2012

Dimman lättar...

Av Mynta - 29 augusti 2012 08:28

Tryck på playknappen här ovan,

för att få känna samma stämning som jag fick i morse när jag gick ut för att öppna till hönsen:

 

En vacker morgondimma låg över vår lilla by, och fukten pärlade sig i spindelväv och växtlighet.

Det doftade av mogen frukt och våt jord - riktigt höstigt & mustigt.

Jag myste ända in i märgen innan jag gick in och satte på kaffet...


(Musiken är komponerad av Carl Nielsen, och heter just "Dimman lättar".)



På väg in passerade jag trädgårdsbordet:


 


Jepp - visst ÄR det höst nu? Det gör inget - jag är redo.


Krondillen som stått i allehanda vaser inomhus och spridit väldoft, har nu sett sina bästa dagar:


 


...men jag tänker försöka sprida de där fina fröna i vår skämshörna ute i trädgården, för att se om de skulle kunna tänka sig att gro där - hade ju varit fint!


 


Höst innebär tätare biblioteksbesök för mig - dessa kom jag hem med i förrgår. Får se om de kan inspirera till stordåd?


 


Hösten är ju också studiestarternas tid.

Just nu gapar sonens rum tomt efter flytt till högskola på annan ort.

Vips, så var han borta. Känns SÅ underligt. Men man vänjer sig väl? Eller?


 


Livet går i alla fall obarmhärtigt vidare, och vardagen rullar på.

Jag är trött efter en hektisk sommar utan semester,

och längtar lite efter att få sätta mig ner och hinna ha långtråkigt.


Det är nämligen DÅ jag får mina bästa (?) idéer!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se