LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Budget!

Av Mynta - 14 januari 2013 18:22


 


Var och veckohandlade idag.


Blev MYCKET rotfrukter.


På grund av denna annons:


 


Vet inte hur många kilo jag shoppade.

Men det räcker GARANTERAT till veckans middagar.


Budget i KUBIK!!!


Meny so far:


 


På fredag blir det portionspackade laxfiléer; 4 st för 39.90

Lördag och söndag puttrar än så länge bara i mitt huvud.


  


Goda tillbehör till rödbetsbiffarna idag, blev det i alla fall:


 


Förvälld broccoli med sesamfrön, Yoghurt med vitlök och färskpressad citron, Fetaost och blandsallad.

Gick ju inte av för hackor, om man säger...


Är så glad att för att vi även nuförtiden är helt självförsörjande när det gäller världens mest KOMPLETTA livsmedel:

 


- Ägg!!!


Lyckliga oss.


Veckornas matinspiration får jag annars oftast härifrån:

 

Gratis är gott...

...samt även från varierande favoriter ur egna bokhyllan:


 Sedan har jag ju en del favoritingredienser (BILLIGA sådana, också!!):


 

Linser.

Just här; gröna linser. 


Ärtor.

Gula OCH gröna.


 


Bakar gör jag när jag har tid och KÄNNER för det.

Med just detta bröd försöker jag använda upp alla (73?) ingredienser vi använde i julas

till vårt traditionella julbröd.

Vill INTE glömma allt inne i skafferiet, för att sedan behöva kasta för att de har passerat bäst-före-datum!

Värsta jag vet, faktiskt.

Det går att göra mat av det mesta.


 


Ibland blir det sötsaksbak.

Denna dag blev det mandelkubbar.

Bara för att jag var sugen på det.

Liksom. 


Mitt i rödbetskoket idag, dök min nya kökslampa upp i kokvattnet(!).

Mystiskt.

Den finns liksom överallt.

Tur att jag gillar den, då.


Resterna från lamptillverkningen, samt en del UFO-fynd

(UFO = UnFinished Object)från tygskåpet, samlades i ett väldigt inspirerande blickfång idag:


 


Hmmm...vad månde bliva...???

 
ANNONS
 
Ingen bild

ronny asterhag

14 januari 2013 22:57

jag lider med dom övriga i familjen dom kommer att bli dåliga i magen glöm ej att gå till apoteket ett gott råd ge det till hönsen

 
Ingen bild

Mynta

15 januari 2013 10:31

Ronny: Äh, lägg av! Vi kommer att må HUUUR BRA som helst, ju!
Hönsen får oxfilé, vet du väl? :)

 
Charlotte

Charlotte

15 januari 2013 12:04

Får jag kommentera alla dina senaste inlägg på en gång? Kul att se dig på bild :)Ordtokig är jag med och spelar gärna på mobilen, men det du spelar har jag nog inte hört om förr. Får testa det en dag. Mat måste vi ha, men oj vad mycket rotsaker det är nästan som när jag var som värst. Inspirerad av din mat tog jag mig till bibblan och lånade en bok om vegetarisk mat. Vi får väl se hur det går med det. Lampan! Jösses vilken härlig idé! Vackert!!! Måste nog köpa balonger och tillverka en själv.
Kramar i vintervädret. Snöar det i Skåne också?

http://www.flygaovergronmossa.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

17 januari 2013 10:46

Charlotte: Betapet är nästan identiskt med Wordfeud, med skillnaden att man blir rankad. Liiite mer tävling, då... :)

Dottern har beslutat sig för att prova på att vara vegetarian, och för att inte bli helt ruinerad av inköp av allehanda vegetariska halvfabrikat såsom quorn- och ovobaserade produkter från frysdisken, så tänkte lag försöka "lära" henne att gilla vegetariskt som är tillagat från grunden. Går sådär, kan jag ju meddela...

Älskar min nya kökslampa! Den äggformade silhuetten, det brokiga ljuset...

Jodå, det har snöat här nu också. Och blivit sjusärdeles KALLT!!!
Vi har temperaturer runt 18 - 20 minus dessa dagar. Inte så vanligt här.

Kram tillbaks!

 
Charlotte

Charlotte

17 januari 2013 15:00

Kan gissa din dotters reaktion på "från grunden lagad vegomat" - jag lever med två som tror att pizza och hamburgare är vardagsmat och allt annat sådant man kan skippa att äta. Jag äter quorn och sojaprodukter men det är bara jag i familjen som gör det så det räcker länge för mig som är skitdålig på att äta.

Så kallt har vi inte haft det här än, det måste vara åratal sedan vi hade så låg temperatur.

Nu ska jag försöka få ordning på mig själv och komma igång för dagen. Vilket jag tycks ha svårt för... klockan är redan 15.00

kramar

http://www.flygaovergronmossa.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

21 januari 2013 19:20

Jag älskar rotsaker - så gott! Gör mitt bästa för att peta in dem i alla sorts mat, men möter motstånd så man får jobba i motvind ;) Men skam den som ger sig. Lycka till med dottern!

http://hallongumman.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Blogkeen
Följ LIVET ENLIGT MYNTA med Bloglovin'

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se